Vakkundig
Soorten stucwerk
eindresultaat
 • Glad stucadoorwerk

  Glad stucadoorwerk

  Deze moderne en populaire vorm van plafond- en wand-afwerking wordt de laatste jaren het meest toegepast. Het gipspleister wordt door onze ervaren stucadoors snel en vakkundig machinaal of handmatig aangebracht. Met glad stucadoorwerk wordt een heel strak resultaat gecreëerd, dat als ondergrond dient voor texwerk en overige afwerkingen. Het texwerk kunt u ook door Stucadoorsbedrijf R. Seuren uit laten voeren.

 • Fijn schuurwerk

  Fijn schuurwerk

  Om schuurwerk te creëren wordt een fijne zandkorrel aan het gipspleister toegevoegd. Hierdoor heeft het gestucadoorde oppervlak een zeer fijne korrelstructuur. Schuurwerk dient doorgaans te worden voorzien van texwerk, wat u ook door Stucadoorsbedrijf R. Seuren kunt laten uitvoeren.

 • Sierpleister

  Sierpleister

  Sierpleister is een eindafwerking die niet meer getext hoeft te worden. U heeft de keuze uit een breed kleurenpalet. Bovendien zijn sierpleisters harder en daarmee stootvaster dan gipspleisterwerk. Voorbeelden van sierpleisters zijn Spachtelputz, Granol, Barokputz en granietpleister. Deze kunnen zowel binnen als buiten toegepast worden.

 • Decoratief stucadoorwerk

  Decoratief stucadoorwerk

  Eindafwerkingen als Betonlook, Beton-ciré, Tadelakt of Italiaans Stucdesign (ook wel marmerstuc genoemd) worden steeds populairder. Deze geven een heel bijzondere uitstraling aan uw ruimte en zijn vaak ook toepasbaar in 'natte ruimten' zoals badkamer, douche of zelfs buiten.

 • Spackspuitwerk

  Spackspuitwerk

  Spackwerk is een voordelige eindafwerking indien veel vierkante meters afgewerkt dienen te worden. Zowel toe te passen op plafonds als op wanden, in diverse kleuren en kwaliteiten.

 • Sierlijstwerk

  Sierlijstwerk

  Met sierlijstwerk en/of ornamenten geeft u een ruimte een karakteristieke, vaak klassieke uitstraling. Maar met strak sierlijstwerk kan ook in een modern design de finishing touch aangebracht worden. Indien bij restauratiewerkzaamheden blijkt dat bepaalde sierlijsten niet meer standaard leverbaar zijn is dat voor Stucadoorsbedrijf R. Seuren géén probleem: Wij verstaan het oude vakmanschap van “lijsten trekken”, zodat de betreffende lijsten nagemaakt kunnen worden.

 • Leemstucwerk

  Leemstucwerk

  Deze eeuwenoude, 100 % natuurlijke stucwerkmethode met zand en gekleurde klei, wordt tegenwoordig weer steeds vaker toegepast omdat het duurzaam is en door zijn vocht- en warmte regulerende eigenschappen zorgt voor een aangenaam leefklimaat.

 • Akoestisch spuitpleister

  Akoestisch spuitpleister

  Door akoestisch spuitpleisterwerk toe te passen, kan een aangename akoestiek gecreëerd worden in ruimten waar sprake is van te veel nagalm omdat er weinig geluidsabsorberende materialen gebruikt zijn. Dit geldt niet alleen in grote vertrekken als aula’s, expositieruimten e.d. maar ook in woonruimten met een strakke afwerking van vloeren, plafonds en wanden (met bijvoorbeeld tegelvloeren, veel glas en stucadoorwerk). Akoestisch spuit-pleisterwerk kan strak aangebracht worden of in diverse structuren en desgewenst in kleur.

 • Cementpleisterwerk

  Cementpleisterwerk

  Gevels kunnen geheel voorzien worden van cementpleisterwerk, maar ook de plinten onderlangs gebouwen kunnen gepleisterd worden zoals men wel vaker ziet bij boerderijen en bijvoorbeeld herenhuizen. Ook zijn cementwerk kaders rond ramen en (voor-)deuren mogelijk. Zowel in een strakke uitvoering, als met traditionele patronen. Ditzelfde geldt ook voor gootlijsten: sierlijsten onderlangs dakranden.

 • Buitengevelisolatie

  Buitengevelisolatie

  Bestaande of nieuwe gevels kunnen voorzien worden van diverse soorten isolatiematerialen die vervolgens afgewerkt worden met pleisterwerk. Dit pleisterwerk wordt geheel voorzien van wapeningsgaas en kan op diverse manieren, in diverse structuren en vele kleuren afgewerkt worden. Daarnaast kan het oppervlak worden voorzien van een vuil- en waterwerende coating. Met buitengevel-isolatie wordt een hoge isolatiewaarde gecombineerd met de luxe uitstraling van gepleisterde gevels. Stucadoorsbedrijf R. Seuren is KOMO gecertificeerd voor het vervaardigen van buitengevel-isolatie met een gepleisterde afwerking. Desgewenst kan een verzekerde garantie ondergebracht worden bij het Garantiefonds Gevelsystemen.

60 jaar ervaring in kwaliteitswerk 
Contact opnemen