arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

Soorten stucwerk

Vakkundig eindresultaat

Glad stucadoorwerk

Deze moderne en populaire vorm van plafond- en wand-afwerking wordt de laatste jaren het meest toegepast. Het gipspleister wordt door onze ervaren stucadoors snel en vakkundig machinaal of handmatig aangebracht. Met glad stucadoorwerk wordt een heel strak resultaat gecreëerd, dat als ondergrond dient voor texwerk en overige afwerkingen.

16GLAD-SCHUURWERK

Fijn schuurwerk

Om schuurwerk te creëren wordt een fijne zandkorrel aan het gipspleister toegevoegd. Hierdoor heeft het gestucadoorde oppervlak een zeer fijne korrelstructuur. Schuurwerk dient doorgaans te worden voorzien van texwerk.

143Fijn-schuurwerk

Sierpleister

Sierpleister is een eindafwerking die niet meer getext hoeft te worden. U heeft de keuze uit een breed kleurenpalet. Bovendien zijn sierpleisters harder en daarmee stootvaster dan gipspleisterwerk. Voorbeelden van sierpleisters zijn Spachtelputz, Granol, Barokputz en granietpleister. Deze kunnen zowel binnen als buiten toegepast worden.

131Sierpleister

Decoratief stucadoorwerk

Eindafwerkingen als Betonlook, Beton-ciré, Tadelakt of Italiaans Stucdesign (ook wel marmerstuc genoemd) worden steeds populairder. Deze geven een heel bijzondere uitstraling aan uw ruimte en zijn vaak ook toepasbaar in ‘natte ruimten’ zoals badkamer, douche of zelfs buiten.

[www.seurenstucadoors.nl][564]184dec-stucwerk

Spackspuitwerk

Spackwerk is een voordelige eindafwerking indien veel vierkante meters afgewerkt dienen te worden. Zowel toe te passen op plafonds als op wanden, in diverse kleuren en kwaliteiten.

136Spacspuitwerk-2

Sierlijstwerk

Met sierlijstwerk en/of ornamenten geeft u een ruimte een karakteristieke, vaak klassieke uitstraling. Maar met strak sierlijstwerk kan ook in een modern design de finishing touch aangebracht worden. Indien bij restauratiewerkzaamheden blijkt dat bepaalde sierlijsten niet meer standaard leverbaar zijn is dat voor Stucadoorsbedrijf R. Seuren géén probleem: Wij verstaan het oude vakmanschap van “lijsten trekken”, zodat de betreffende lijsten nagemaakt kunnen worden.

17SIERLIJSTWERK – kopie

Leemstucwerk

Deze eeuwenoude, 100 % natuurlijke stucwerkmethode met zand en gekleurde klei, wordt tegenwoordig weer steeds vaker toegepast omdat het duurzaam is en door zijn vocht- en warmte regulerende eigenschappen zorgt voor een aangenaam leefklimaat.

135Leemstucwerk-2

Cementpleisterwerk

Gevels kunnen geheel voorzien worden van cementpleisterwerk, maar ook de plinten onderlangs gebouwen kunnen gepleisterd worden zoals men wel vaker ziet, bijvoorbeeld bij boerderijen en herenhuizen. Ook cementwerk kaders rond ramen en (voor-)deuren zijn mogelijk. Zowel in een strakke uitvoering, als met traditionele patronen. Ditzelfde geldt ook voor gootlijsten: sierlijsten onderlangs dakranden.

138Cementpleistwerk-2

Buitengevelisolatie

Bestaande of nieuwe gevels kunnen voorzien worden van diverse soorten isolatiematerialen die vervolgens afgewerkt worden met pleisterwerk. Dit pleisterwerk wordt geheel voorzien van wapeningsgaas en kan op diverse manieren, in diverse structuren en vele kleuren afgewerkt worden. Daarnaast kan het oppervlak worden voorzien van een vuil- en waterwerende coating. Met buitengevel-isolatie wordt een hoge isolatiewaarde gecombineerd met de luxe uitstraling van gepleisterde gevels. Stucadoorsbedrijf R. Seuren is KOMO gecertificeerd voor het vervaardigen van buitengevel-isolatie met een gepleisterde afwerking. Desgewenst kan een verzekerde garantie ondergebracht worden bij het Garantiefonds Gevelsystemen.

222Bouwbedrijf-Fleuren-Venray
Ruim 65 jaar ervaring in kwaliteitswerk